Aktuellt

AKTUELLT

Tommy Carlsson (augusti 2017)

Vi hälsar Tommy Carlsson välkommen till B3 Visab Consulting. Tommy är en mycket erfaren konsult med specialitet inom Enterprisearkitektur, IT-arkitektur och teknik. Han är också etablerad i ledarrollen vilket är värdefullt vid förändringsarbete som har påverkan på både affärsverksamhet och IT. Tommy har djup teknisk kompetens och en helhetssyn på arkitektur. Han är van att arbeta i komplexa projekt och har även erfarenhet av att arbeta med agilt arbetssätt mot en etablerad arkitekturmålbild. Tommy har bred erfarenhet från koncerner med sammansatt arkitekturmässig miljö med flera inblandade plattformar. Han har erfarenhet av samarbete med internationella leverantörer och organisationer. Tommy har erfarenhet av PUL genom sitt arbete inom myndigheter och av GDPR genom sitt senaste arbete på Inera.

 

Andreas Elveborg (augusti 2017)

Vi hälsar Andreas Elveborg välkommen till B3 Visab Consulting. Andreas har stor erfarenhet från bank i roller som haft verksamhetsutveckling och verksamhetsstyrning som gemensamma nämnare. Andreas har 25+ års arbetslivserfarenhet som präglats av att verka i gränssnittet mellan verksamhet och IT i olika ledande roller och som verksamhetsanalytiker.
Andreas har lätt för att sätta in sig i nya situationer och förstå hur krav från olika perspektiv hänger ihop, oavsett om dessa grundar sig i regulatoriska krav, organisatoriska utmaningar eller bristande teknikstöd. Den röda tråden handlar ofta om hur informationen flödar (eller borde flöda) inom verksamheten och till dess partners och kunder samt hur den skyddas.

 

Tommy Billfeldt (augusti 2017)

Vi hälsar Tommy Billfeldt välkommen till B3 Visab Consulting. Tommy är en erfaren konsult inom bank och finans. Han arbetar med fördel i gränslandet mellan IT och affärsverksamheten. Han har haft ansvarsroller både inom förvaltning och i utvecklingsprojekt såsom projektledare, förvaltningsledare, systemansvarig, kravledare, kravanalytiker och testledare.
Han har mycket god verksamhetskunskap inom bank och bostadsfinansiering – kund, lån, betalning, sparande och fastigheter. Han har hög kompetens inom affärsprocesser, ärendehantering, kreditprocesser, risk mm. Tommy uppfattas som lösningsorienterad och självgående och har god vana att kommunicera med både externa och interna kontakter.

 

Håkan Molin (juli 2017)

Vi hälsar Håkan Molin välkommen till B3 Visab Consulting. Håkan har arbetat med affärsutveckling i tre svenska regionbanker inom Handelsbanken och varit medlem i ledningsgrupperna för Stadshypotek, Handelsbanken Capital Markets och Regionbanken Stockholm City. Han har verkat i befattningar som landschef, affärsområdeschef, rörelsechef, kontorschef, kreditanalytiker, valuta- och penningmarknadsmäklare och Head of Operations. Det har gett en bred kunskap om bankverksamhet, inom såväl placering, finansiering som kringliggande verksamheter. Därutöver har han arbetat inom Skandia och Skandia International med fondförsäkring, återförsäkring och sakförsäkring.

 

B3 Visab förstärker ledning och försäljning (november 2016)

Vi hälsar Hanna Skoog välkommen tillbaka till B3 Visab Consulting.
Hanna jobbade på Visab mellan 2009-2015, då i rollen som projektledare inom bank och kapitalmarknad. Hanna har bakgrund som ekonom och hon har tidigare tjänstgjort som bankanställd inom Private Banking och kapitalförvaltning.
Nu återvänder Hanna till en ny roll inom försäljning. Utöver sälj- och kundansvar, kommer hon att jobba med rekrytering och ledningsarbete.

 

John Delcomyn (september 2016)

Vi hälsar John Delcomyn välkommen till B3 Visab Consulting. John har stor erfarenhet från finansindustrin i roller som arkitekt, utredare och projektledare.
John har lätt att förstå verksamheten behov och han gör stor nytta där det behövs en kombination av strategi, teamledning och förståelse för hur verksamhet och teknik samverkar.

 

Nyanställd Thomas Bata (juni 2016)

Vi hälsar Thomas Bata välkommen till B3 Visab Consulting. Thomas har djup erfarenhet från finansindustrin i roller som projektledare, utredare, kravanalytiker, lösningsarkitekt och strategisk rådgivare. Thomas anlitas med fördel som verksamhetens representant i förändringsintensiva IT-projekt där han exempelvis medverkar vid utformning av lösningsförslag och design av nya operativa modeller som stödjer förändringar i bankers affärsmodeller.

 

Nyanställd Ingemar Bergdahl (april 2016)

Vi hälsar Ingemar Bergdahl välkommen till B3 Visab Consulting. Ingemar har ett djupt affärskunnande och hans specialitet är verksamhetsutredning, projektledning och kravanalys inom områdena bank och kapitalmarknad. Han har varit verksam inom finansbranschen sedan 1998, både som affärsutvecklingskonsult och som fondförvaltare. Ingemar har stor erfarenhet av att driva utredningar kopplade till värdepapperssystem och trivs i roller där han kan samverka med både interna och externa resurser. Han har även varit Swedsec-utbildare och fungerat som sakkunnig inom värdepappersområdet i många år.

 

Nyanställd Lena Flood (feb 2016)

Vi hälsar Lena Flood välkommen till B3 Visab Consulting. Lena har en lång och bred erfarenhet av förändringsarbete inom bank. Hon har god erfarenhet av ledarskap både som projektledare, förändringsledare och som linjechef. Som person är Lena glad, serviceinriktad och social samt att hon gärna samarbetar i team. Lena sätter sig snabbt in i nya verksamheter och smälter lätt in i nya miljöer.

 

Nyanställd Katarina Gustafsson (nov 2015)

Vi hälsar Katarina Gustafsson välkommen till B3 Visab Consulting. Katarina är en erfaren konsult inom bankområdet. Hon jobbar främst med testledning och kravanalys samt projektledning. Hon har även arbetat med utveckling inom Mainframe. Katarina har bakgrund som banktjänsteman. Som person är Katarina positiv, engagerad och kvalitetsmedveten. Hon trivs bra med att arbeta i team och är lätt att samarbeta med.

 

 

Nyanställd Jan Nilsson (jun 2015)

Vi hälsar Jan Nilsson välkommen till Visab Consulting.  Jans specialitet är informations- och verksam­hetsarkitektur. Han har stor erfarenhet av att jobba med Information Management och verksamhetsutveckling på koncernnivå i stora organisationer.

Jan är även skicklig som föreläsare och utbildare inom sitt specialistområde. Han är pedagogisk och entusiasmerande vilket gör honom mycket uppskattad som Workshop-ledare

Jan har bakgrund från tillverkande industri där han har anammat en ingenjörsmässig syn på informationsförsörjning. Som person upplevs Jan som mycket engagerad och kvalitetsinriktad samtidigt som han är lätt att samarbeta med.

 

Visab blir en del av B3IT (jun 2015)

Från den 16 juni 2015 blir B3IT Management majoritetsägare i Visab Holding AB, som i sin tur driver verksamheten i Visab Consulting AB.

-Visab har valt att ta det här steget för att, med en ny huvudägare som har en beprövad tillväxtmodell, kunna utveckla bolaget snabbare, säger Jan Persson, VD på Visab Consulting AB. Vi ser nu goda möjligheter både att stärka erbjudandet till våra kunder och att bredda kontaktytan mot kundmarknaden. Samtidigt får våra konsulter större möjligheter att utvecklas.

Läs mer här

 

Kontakta oss
B3 Visab Consulting AB
Kungsbron 2
Box 8
101 20 STOCKHOLM
Meny